Mail

kilsi.04@gmail.com

Per que ho entengui tothom

Els que hem mirat

dimecres, 11 de novembre del 2009

De la Creu a Coll Formic

No era la meva intenció de fer aquesta sortida de diumenge. Portava tota la setmana pensant en que podria fer el cap de setmana, MTB o Road? Comença a fer fred i no tenia ganes de passar-ne a la carretera. Havia programat l'entrenament de la setmana en funció de la sortida de diumenge. Ja dicidit, preparo la MTB per establir record de calories cremades i desnivells superats aquest any. Volia pujar a la Creu de Gurb, enllaçar amb Sant Bartomeu del Grau, fer mitja volta i pujar a un dels meus llocs preferits, l'Ermita de Sant Sebastià.
Per què amb tot pensat acabo a dalt el Coll Formic?
Arribant a dalt de la Creu la roda del darrera comença a perdre aire, això fa que no vagi comode i perdre el temps canviant la camara no en tinc ganes. Estic relativament a prop de casa, baixo com puc i faig el canvi de bicicleta, es pot dir que la MTB ha esdevingut un gran escalfament.
Ja tard dicideixo fer un atac ràpid el Coll Formic per poder arribar com abans millor amb les meves dues princeses.
La sortida consta de 57 km. Sorto direcció a Taradell que serveix per aclimatar-se al fred diferent que el de la bicicleta de muntanya. La pujada al Coll Formic comença a Seva cap al Brull. Aquesta primera rampa és la més dura de la pujada amb un 9% de desnivell, encara que després del Golf del Muntanyà suavitza una bona estona. Aquestes rampes es repeteixen més endevant però no venen tan de nou com a l'inici.

Després de passar el Brull va pujant d'una manera bastant portable fins els últims 2,5km. Ja cap el final ens trobarem dues fonts que per tornar aniran força bé.



A 1143 m el que es veu direcció a la Plana de Vic és això. El dia va acompanyar a la seva manera, la tornada aquest cop va ser per el mateix lloc però passant per Tona. La durada del port 9,5 km amb una mitjana del 5,3% és la banda de la muntanya més suau, la banda de Santa Maria de Palautordera és més dura, basicament per la llargada .Aquesta muntanya  és per mi l'entrada a les carreteres del Maresme. Forma part de moltes de les meves sortides d'estiu acabades al Port Balis (Llavaneres)
En resum al final va ser un bon entrenament.
A per la próxima.