Mail

kilsi.04@gmail.com

Per que ho entengui tothom

Els que hem mirat

dimecres, 28 d’octubre del 2009

La Ruta de les castanyes Part 1


Un altre diumenge, una altre sortida. Amb aquest nom  com conec aquesta ruta  no és per la seva violencia si no per els grans castanyers que van acompanyant el pedalar.  Quan s’arriba a la  tardor aquest castanyers deixen caure el seu fruit i desprès  si que es converteix en un perill quan tens que esquivar els pellons punxaguts.

La Ruta de les Castanyes, com la majoria de sortides meves surt de Gurb  amb direcció a Sant Julià de Vilatorta. Aquí després d’haver fet un bon escalfament per què el terreny ho demana comences a pujar fins a Sant Sadurni d’Osormort, a on comences a trobar els castanyers. És el port més dur de la sortida. Collsesplanes té 8,1 km i una mitjana del 5,8 %. Hi ha rampes de fins el 10 % al l’entrada del port. Quan comences, la carretera no ajuda agafar el ritme que es necesita perque no es faci llarg, fins al cap 1 km i mig no s’aconsegueix una cadencia correcta. Així fins a dalt per mig de castanyers que a ple estiu amaguen el sol i suavitzen la pujada.
Un cop a dalt la Ruta de les Castanyes continua fins al trencant de Sant Hilari Sacalm i i Coll de Revell. Si es vol anar fins Arbúcies s’ha de baixar fins a Sant Hilari, si es vol anar a Viladrau baixarem cap el Coll de Revell, fent parada obligatoria a la font de Font dor. Ja direcció a Viladrau més castanyes i més pellons, precisament en aquest poble i en aquestes dates celebren una festa que gira al voltant d’aquest  fruit.
Tornarem a casa per la Roca que va a parar a Taradell.

Un desnivell total  de 1300 m i un total de 79.1 km.
Correcta!